fbpx
Изберете страница

Седем истории

Дарителска кампания за играждане на терапевтичен център за деца с проблеми в развитието и комуникацията, защото всяко дете заслужава история с бъдеще.

Няколко думи за аутизма

Ще ви разкажем история за аутизма в ежедневието. Не за диагнозата и не като специалисти, а като хора, които го преживяват всеки ден заедно с децата и техните родители. 

Цел на кампанията

Изграждането и оборудването на център с параметри за терапевтична дейност има специфични изисквания.

Затова целевата сума, която е заложена в кампанията, е 500 000 лв.

Кой ще работи там

В терапевтичния център ще работи екип от логопеди, психолози и ерготерапевти с над 20-годишен опит в работа с деца с комуникативни нарушения на развитието.

Христо Янев организира благотворителна кампания за децата с аутизъм в София

Христо Янев

Инициатор и организатор на кампанията

Христо Янев е български футболист-национал. Става шампион на България за 2003 и 2005 г. и футболист номер 1 на ЦСКА за 2005 г. Има 11 мача и 3 гола за националния отбор на България. Състезателната му кариера преминава през отборите на Берое, ЦСКА, Гренобъл, Литекс. С отбора на Литекс Ловеч е двукратен шампион на България и носител на Суперкупата за 2010 г. През 2015-2016 г. Христо Янев се реализира като старши треньор на ЦСКА (София) и постига 38 победи и едно равенство в 39 официални мача. През 2016 г. печели Купата на България и Югозападна „В“ група с тимът на ЦСКА (София). От 2020 г. е старши треньор на „Миньор-Перник“. 

  • Събрани 40 000 от 500 000 лв. 8% 8%

В медиите

Христо Янев пред Светослав Иванов 

„Така, както се преборих със себе си да се изкача до върха, така, както винаги в нещата, които правя – и в живота, и на терена съм показал, че докрай се боря за това, което искам, ще направя всичко възможно да доведа каузата докрай“, категоричен е той.

CloudCart – партньор на „Седем истории“

Те дариха 50% от стойността на поръчките си от 1-15 май 2021 г. „Защото вярваме, че трябва да оставим следа след себе си,“ поясни Николай Илиев, един от създателите на компанията.

За нуждата от кампанията

За жалост, все повече деца имат нужда от терапия. Съседи и наемодатели на частни практики често проявяват нетолерантност, дори вербална агресия.

Защо да се довериш

w

Доброволно участие

Всички организатори и участници в сдружението са доброволци, без да получават заплата.

Външен одит

Price Waterhouse Coopers се ангажират с независим, външен одит на дейността и акумулираните средства.

Лице на кампанията

Уважавана публична личност застава с името, репутацията и ценностите си зад кампанията.

Благотворителна инициатива за деца с аутизъм

Светлана Картунова 

Светлана Картунова е магистър логопед и тифлопедагог. Вече над 20 години практикува в сферата на ранната интервенция, процесите на сензорната интеграция и преработка, хранене и интеракции. Специализира като консултант по кърмене към Национална асоциация за подкрепа на кърменето (НАПК) и се сертифицира като International Board-Certified Lactation Consultant (IBCLC). Основател на „Детски истории“ – Обединена терапевтична практика, която се развива от 2008 г. и понастоящем.

"Всъщност, единствената причина все още да не сме емигририрали в някоя нормална държава е убедеността ни, че едва ли ще намерим други терапевти, които да дават всичко от себе си, за да може детето ни да напредва."

Кристина Николаева, майка

"Невероятно е да наблюдаваш как терапевтите от "Детски истории" се раздават от душа в работата си с тези семейства."

Диана Милкова, майка

Отговаряме на твоите въпроси

Защо Христо Янев реши да помогне именно на „Детски истории“?

Христо Янев е свидетел на развитието на терапевтичната практика „Детски истории“ през годините. Неговата съпричастност към децата и семействата са мотивът за желанието му за изграждане на база и устойчивост на Практиката.

Как да съм сигурен, че парите ми ще отидат за каузата?

За настоящата кампания има ангажиран външен експертен одит, за да се гарантира коректното управление и използване на средствата.

Каква сума общо е необходима за изграждането и оборудването на този терапевтичен център?

Изграждането и оборудването на център с параметри за терапевтична дейност изисква висок стандарт на качество – архитектурно, интериорно и техническо оборудване. Затова целевата сума, която е заложена в кампанията, е 500 000 лв.

Ще могат ли да посещават центъра деца с направление от личния лекар?

На този етап само в болнични заведения се позволява ползването на направления от здравна каса за клинични пътеки, които включват логопед, психолог и сходни специалисти.

Само за деца с нарушения от аутистичния спектър ли ще бъде терапевтичният център?

Терапевтичният център, както и досега действащата практика, са ориентирани към всички деца с проблеми в развитието и комуникацията.

Ще се предлага ли терапия и за родители на деца с проблеми в развитието и комуникацията?

Всички родители, които искат, ще могат да бъдат консултирани. При желание от тяхна страна, ще може да им се помогне да получат максимално от капацитета на екипа на Практиката.

Партньори на Сдружение „Седем истории“

Лого БНТ
CloudCart logo
Лого
Лого БАЕЗ
БГ Радио - медиен партньор на "Седем истории"

Свържи се с нас

Задай въпрос или отправи предложение от формуляра по-долу.

2 + 15 =